Entertainment

Rich Homie Quan krijgt eigen dag in Atlanta: "Zijn glimlach maskeerde soms verdriet"

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Rich Homie Quan krijgt eigen dag in Atlanta: "Zijn glimlach maskeerde soms verdriet"

Deze week vond de gedenkceremonie plaats voor Rich Homie Quan, waarin het stadsbestuur wel heel mooi nieuws deelde. 17 september is namelijk officieel uitgeroepen tot Rich Homie Quan Day in Atlanta.

Rich Homie Quan krijgt eigen dag in Atlanta

Tijdens de gedenkceremonie voor Rich Homie Quan, waar bekend werd gemaakt dat de rapper een eigen dag in Atlanta krijgt, spraken verschillende bekendheden. Zo reflecteerde Killer Mike op de uitdagingen waar de rapper mee te maken had tijdens zijn leven. "Onze muziek komt voort uit de ervaringen om ons heen, dus geloof me, die glimlach die hij had, droeg ook de last die jij voelt", zei Mike. "Die glimlach maskeerde soms verdriet, maar hij bleef het publiek blij maken met zijn liefde en vreugde."

Comedian DC Young Fly voegde zich bij de eerbetoon en richtte zich tot de ouders van Rich Homie Quan en beloofde zijn nalatenschap voort te zetten. "Jullie hebben ons een icoon en een legende gegeven", zei hij. "De dingen die hij heeft bereikt, zullen we blijven koesteren. Ondanks de korte tijd die hij had, heeft hij een enorme impact gemaakt."

Rich Homie Quan overleden

Rich Homie Quan is op tragische wijze overleden op 5 september, op 34-jarige leeftijd. De oorzaak van zijn overlijden wordt nog onderzocht. Sinds zijn overlijden hebben veel artiesten uit de hiphopwereld hun respect betuigd aan Rich Homie Quan, waaronder Lil Kim, DJ Khaled, Lil Yachty. Zelfs zijn voormalige platenlabel Think It’s A Game Records, dat hij in 2016 aanklaagde vanwege onbetaalde royalties, deelde een oprechte boodschap op Instagram. "Om Quan te kennen, was om hem echt te liefhebben", schreef het label. "Als je de kans had om hem te ontmoeten, zou zijn warmte en aanstekelijke energie je direct aantrekken. Hij had een unieke manier om iedereen speciaal en gewaardeerd te laten voelen. Zijn geest was bijzonder rijk."

Ster advertentie
Ster advertentie