Music

Kendrick Lamar schrijft wederom geschiedenis met disstrack 'Not Like Us'

foto: YouTube: Kendrick Lamar
  1. Newschevron right
  2. Kendrick Lamar schrijft wederom geschiedenis met disstrack 'Not Like Us'

De disstrack Not Like Us van Kendrick Lamar richting Drake staat inmiddels 21 weken bovenaan de Billboard Hot Rap Songs chart en breekt daarmee het record van Lil Nas X’s Old Town Road uit 2019. Hiermee heeft Kendrick Lamar een historisch hoogtepunt bereikt sinds de start van de chart in 1989.

Waarom 'Not Like Us' het Grammy-seizoen zou kunnen domineren

Not Like Us werd op 4 mei uitgebracht, midden in het hoogtepunt van de beef tussen de twee rappers. Het nummer heeft zich door consistent hoge prestaties in streaming, verkoop en radio-airplay in de recordboeken geschreven. Daarbij lijkt het erop dat de track ook een serieuze kans maakt voor de Grammy Awards.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De indrukwekkende statistieken achter Kendrick's nieuwe mijlpaal

Het succes van Not Like Us op de Rap Streaming Songs chart is ongekend. Met maar liefst 17,1 miljoen streams in de meest recente meetweek (27 sept. – 3 okt.), bereikt de disstrack de derde plaats voor de langste tijd bovenaan de chart. Allen Desiigner's Panda en Psy's Gangnam Style hebben langer aan de top gestaan, beide 23 weken.

Ondanks de dalende verkoopcijfers klom het nummer naar de derde plaats op de Rap Digital Song Sales chart. Op de Radio Songs chart herhaalde Lamar zijn succes met 45,4 miljoen totale luisteraars, ondanks een lichte daling van drie procent.

foto: Billboard Music Chart

Kendrick Lamar zet wederom een stempel op de rapgeschiedenis

Met deze nieuwe prestatie laat Kendrick Lamar nogmaals zien waarom hij een dominante kracht is in de rapscene. In de afgelopen zes maanden heeft hij slechts één keer de toppositie moeten afstaan en zijn succes lijkt voorlopig niet te stoppen. Fans en critici zijn benieuwd wat de toekomst brengt voor Kencridk Lamar, maar één ding is zeker: hij heeft wederom zijn stempel gezet op de rapgeschiedenis.

Ster advertentie
Ster advertentie