OMG

Vrouw steelt meer dan miljoen dollar van werkgever om TikTok-ster te worden

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vrouw steelt meer dan miljoen dollar van werkgever om TikTok-ster te worden

Een vrouw uit Texas, genaamd Staci Blackmon, had de ambitie om beroemd te worden op social media, maar pakte dit op een niet zo slimme manier aan. Staci Blackmon heeft namelijk schuld bekend aan het stelen van 1,2 miljoen dollar van haar voormalige werkgever, een Amerikaans woningbouwbedrijf. Deze keuze heeft ervoor gezorgd dat de vrouw is veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf.

Meer dan een miljoen dollar gestolen

Staci Blackmon begon in 2019 gebruik te maken van een bankrekening van een senior partner die onverwacht was overleden, aldus het Amerikaanse OM. "Staci Blackmon heeft daadwerkelijk vriendschap gesloten met de erfgenaam van deze senior partner en hielp haar bij het uitzoeken waar alle rekeningen van deze persoon waren." Een groot deel van dit geld gaf ze uit aan TikTok-coins, waarmee je cadeaus kunt kopen voor andere TikTokkers. Blackmon deed dit in de hoop dat ze zelf bekender zou worden op het platform.

Ze heeft geen enkele bezitting gekocht met de bijna één miljoen dollar die ze had gestolen. "Ze heeft het geld nergens gestald en had niets om terug te betalen dat vergelijkbaar was met het bedrag dat ze had gestolen", deelde het OM. "Ze ging verder en stal nog eens 400.000 dollar van het bedrijf." De werkgever van Blackmon ontdekte uiteindelijk de diefstal, wat het bedrijf op een spoor van ontdekking bracht en hen deed realiseren dat de diefstal al jaren aan de gang was.

foto: Foxnews

Vrouw wordt veroordeeld tot 35 jaar straf

Blackmon werd in 2022 aangeklaagd en onlangs veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf. Volgens rechtbankdocumenten is ze van plan om tegen de veroordeling in beroep te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie