OMG

Man wordt vrijgelaten uit gevangenis en seconden later weer opgepakt

foto: BBC News
  1. Newschevron right
  2. Man wordt vrijgelaten uit gevangenis en seconden later weer opgepakt

Een man uit Engeland dacht eindelijk vrij te zijn uit de gevangenis, maar die hoop werd al snel de kop ingedrukt. De Engelse man werd namelijk seconden na zijn vrijlating alweer opgepakt door de politie.

Man wordt alweer opgepakt na vrijlating

Gisteren vond een opmerkelijke gebeurtenis plaats toen een grote groep jongeren zich voor de gevangenis verzamelde om de vrijlating van hun vrienden te vieren, dankzij het vervroegde vrijlatingsprogramma van de Britse Labour partij. De groep, die rookte en muziek draaide in een feestelijke sfeer, reageerde verbaasd toen de politie een man arresteerde die net de gevangenis uit werd begeleid.

De verdachte keek net zo verrast toen hij de gevangenis uitliep en meteen door de politie werd geconfronteerd. Hij liet zich zonder tegenstribbelen meenemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overvolle gevangenissen in het Verenigd Koninkrijk

De overvolle gevangenissen in het Verenigd Koninkrijk hebben geleid tot een noodmaatregel waarbij duizenden gevangenen vervroegd worden vrijgelaten. In september 2024 bereikte het aantal gedetineerden een recordhoogte van 88.521, waardoor de overheid genoodzaakt was zo'n 1700 gevangenen, die laag-risico vormen, eerder vrij te laten. Deze gevangenen komen nu vrij na het uitzitten van zo'n veertig procent van hun straf.

De maatregel is bedoeld om de enorme druk op het gevangenissysteem te verlichten en te voorkomen dat het hele strafrechtelijk systeem vastloopt. Zonder deze actie zouden gevaarlijke criminelen mogelijk niet gearresteerd kunnen worden door gebrek aan celruimte. Toch maken velen zich zorgen over de mogelijkheid dat vrijgelaten gevangenen, zonder goede begeleiding, weer in de criminaliteit belande

Ster advertentie
Ster advertentie