Sport

Done deal: Memphis Depay vertrekt definitief naar Braziliaanse club Corinthians

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Done deal: Memphis Depay vertrekt definitief naar Braziliaanse club Corinthians

Het is al even bekend dat Memphis Depay en de Braziliaanse club Corinthians dichtbij een akkoord waren over een tweejarig contract. Nu heeft Depay daadwerkelijk zijn handtekening gezet en daarmee is zijn overstap naar Brazilië definitief.

Memphis Depay vertrekt naar Corinthians

Memphis Depay tekende een contract dat hem twee seizoenen verbindt aan Corinthians. Dat betekent dat de aanvaller voor het eerst sinds deze zomer weer een club heeft. In het afgelopen seizoen speelde de EK-ganger nog bij Atletico Madrid. De Spaanse club besloot echter om zijn contract niet te verlengen waardoor de dertigjarige spits op zoek moest naar een nieuwe club. Naar verluidt kreeg Memphis Depay aanbiedingen van Italiaanse en Spaanse clubs zoals Como en Rayo Vallecano. Volgens verschillende media zou de oud-PSV'er deze aanbiedingen hebben afgeslagen.

Reactie Ronald Koeman op transfer Memphis Depay

Het lijkt erop dat Corinthians Memphis Depay hard nodig zal hebben. De club eindigde vorig seizoen namelijk op de zeventiende plek en wist degradatie uiteindelijk te voorkomen. Bondscoach Ronald Koeman sloot, in tegenstelling tot bij Steven Bergwijn, niet uit dat hij Memphis Depay nog zal blijven oproepen. De bondscoach zei in een persconferentie dat het vooral zal liggen aan de fitheid en het niveau van de aanvaller.

Bij Corinthians zal Depay het veld delen met een andere ex-PSV'er speler: Andre Ramalho. Laatstgenoemde werd deze zomer overgenomen van de Eindhovense club. Naar verluidt zal Memphis Depay zo'n dertien miljoen euro verdienen in twee jaar tijd. Dit bedrag zou inclusief bonussen en tekengeld zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie