Sport

Memphis Depay heeft mogelijk akkoord over contract met Braziliaanse club Corinthians

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Memphis Depay heeft mogelijk akkoord over contract met Braziliaanse club Corinthians

Het lijkt erop dat Memphis Depay zijn carrière zal vervolgen bij de Braziliaanse club Corinthians. De dertigjarige aanvaller was de gehele transferperiode clubloos, maar nu is hij er mogelijk toch in geslaagd om een nieuwe werkgever te vinden. Het zal verluidt gaan om een tweejarig contract.

Memphis Depay tekent mogelijk contract bij Corinthians

Volgens De Telegraaf zou Memphis Depay een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Corinthians. Het zou gaan om een tweejarig contract waarbij de oud-PSV’er een totaalbedrag van ruim dertien miljoen op zal strijken. Dit bedrag is inclusief tekengeld en bonussen. Volgens de krant zal Memphis Depay nog dit weekend zijn handtekening zetten voor de club uit São Paulo.

Financiële situatie Corinthians

De mogelijke aantrekking van Memphis Depay heeft voor veel kritiek gezorgd van de Braziliaanse pers. Volgens de Braziliaanse journalisten speelt Corinthians met vuur door zo’n dure voetballer aan te trekken. Dit omdat de hoofdsponsor van de club wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie in Brazilië. Er is daardoor een kans dat het geld van de hoofdsponsor van Corinthians zal worden bevroren.

Eerdere interesse voor Memphis Depay

Corinthians was niet de enige club met interesse voor Memphis Depay. Ook de Spaanse club Rayo Vallecano had oren naar een samenwerking met de spits, evenals wat clubs uit Saudi-Arabië. Nu lijkt Depay dan toch te kiezen voor een dienstverband bij Corinthians.

Ster advertentie
Ster advertentie