Sport

Kylian Mbappé wint rechtszaak van voormalige club Paris Saint-Germain

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kylian Mbappé wint rechtszaak van voormalige club Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain moet Kylian Mbappé een bedrag van 55 miljoen euro betalen. De uitkomst betekent een belangrijke overwinning voor Mbappé, die al langere tijd in conflict was met de club vanwege achterstallige betalingen en een betwiste loyaliteitsbonus.

Conflict met Paris Saint-Germain

Het geschil tussen Mbappé en PSG ontstond in de zomer van vorig jaar. Na zeven jaar bij de Parijse club besloot de speler een nieuw avontuur aan te gaan bij Real Madrid. Hoewel Mbappé nog een contract had in de Franse hoofdstad, koos hij ervoor om niet bij te tekenen. Hij wilde transfervrij vertrekken, wat niet goed werd ontvangen door de clubleiding van PSG. De directie probeerde de sterspeler onder druk te zetten door hem een ultimatum te stellen: bijtekenen of vertrekken.

Mbappé eist achterstallige betalingen en loyaliteitsbonus

Na zijn overstap naar Real Madrid claimde Mbappé nog openstaande betalingen van PSG. Hij had recht op zijn salaris voor de maanden april, mei en juni, die nog niet waren uitbetaald. Naast deze salarisbetalingen eiste Mbappé ook zijn loyaliteitsbonus, een clausule die was opgenomen voor langdurige dienst bij PSG. Hoewel er eerder geruchten waren dat hij van deze bonus zou afzien, besloot de speler uiteindelijk om deze via de rechtszaak alsnog op te eisen.

Succesvolle start bij Real Madrid

Mbappé lijkt zijn periode bij Real Madrid positief te hebben gestart. Tot nu toe heeft hij acht doelpunten gescoord in zestien officiële wedstrijden voor de Spaanse club. Zijn laatste seizoen in Parijs sloot hij af met indrukwekkende statistieken: 44 doelpunten en tien assists in 48 wedstrijden. Met deze prestaties vestigde Mbappé zich opnieuw als een van de meest dominante spelers in het hedendaagse voetbal.

Ster advertentie
Ster advertentie