Sport

Adidas en Real Madrid verwijderen Kylian Mbappé uit reclamecampagne

foto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Adidas en Real Madrid verwijderen Kylian Mbappé uit reclamecampagne

Onlangs kreeg stervoetballer Kylian Mbappé een zware beschuldiging aan zijn broek. Een vrouw betichtte de Real Madrid-aanvaller ervan haar verkracht te hebben in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Kort daarna werd hij door zijn club en diens hoofdsponsor uit een reclamecampagne gehaald.

Kylian Mbappé verwijderd uit Adidas-campagne

Kylian Mbappé is een van de grootste sterren binnen de imposante selectie van Real Madrid. Naast zijn voetbaltalent, heeft de Franse aanvaller ook een grote waarde op commercieel gebied voor zijn werkgever. Daar wilden Real Madrid en Adidas graag gebruik van maken voor de campagne van de nieuwe Adidas-kledinglijn genaamd Artist Pack. Verschillende (oud-)voetballers van Real Madrid namen aan deze campagne deel waaronder Kylian Mbappé.

Toch werd de voetballer, nadat de groepsfoto met hem erin al geschoten was, uit de campagne gewist met behulp van Photoshop. Hier zijn de fans achter gekomen nadat zijn Real Madrid-collega Jude Bellingham de originele foto op zijn social mediakanalen. Bellingham verwijderde de foto daarna snel, maar veel fans hadden het al opgemerkt.

foto: Instagram

Adidas en Real Madrid verwijderen Kylian Mbappé uit reclamecampagne

Waarom werd Kylian Mbappé verwijderd uit Adidas-campagne?

Logischerwijs denken veel fans dat Kylian Mbappé uit de campagne is geschrapt omdat hij beschuldigd wordt van verkrachting. Dat blijkt niet zo te zijn, zo meldt het AD. Volgens de krant wilde dat Mbappés persoonlijke sponsor Nike niet dat hij meedeed aan een campagne van aartsrivaal Adidas. Het Amerikaanse sportmerk drong er bij Real Madrid op aan dat de 25-jarige voetballer niet mee zou doen waardoor hij er uiteindelijk uit is gehaald.

Reactie Kylian Mbappé op verdenkingen van verkrachting

Kylian Mbappé bracht op 10 oktober een bezoek aan Stockholm met een groep vrienden. Volgens het rapport van Aftonbladet dineerden ze in een restaurant en gingen daarna naar een nachtclub. Mbappé en zijn groep verlieten Zweden op vrijdag.

In een post op X beweerde Mbappé dat er een verband is tussen het Aftonbladet-rapport en zijn hoorzitting voor een Franse competitiecommissie op dinsdag. Dit is onderdeel van zijn conflict met zijn voormalige club, Paris Saint-Germain, over wat hij zegt dat onbetaalde lonen zijn. Mbappé stelt namelijk dat hij 55 miljoen euro hoort te krijgen van zijn oude club. "FAKE NEWS!!!! Het wordt zo voorspelbaar, net voor de hoorzitting, alsof het toeval is", schreef Mbappé.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie