Sport

Ronald Koeman reageert op ruzie Wout Weghorst en Jurriën Timber: "We hebben het erover gehad"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ronald Koeman reageert op ruzie Wout Weghorst en Jurriën Timber: "We hebben het erover gehad"

Bondscoach Ronald Koeman heeft een kort gesprek gehad met aanvaller Wout Weghorst over zijn gedrag tijdens de training van het Nederlands elftal. De Ajax-spits raakte zondag geïrriteerd na een overtreding van Jurriën Timber, toonde duidelijk zijn frustratie en verliet het veld direct toen de training eindigde.

"Je moet het niet overdrijven"

De bondschoach van het Nederlands elftal sprak maandag tijdens een persconferentie over het akkefietje tijdens de training, hij gaf aan dat Weghorst hem na de training opzocht: "Hij kwam naar me toe in het hotel. We hebben kort gesproken over wat er was gebeurd, maar dat moet je niet groter maken dan het is," zei Ronald Koeman in aanloop naar het Nations League-duel met Duitsland. "Ik heb vroeger ook weleens spelers uit elkaar moeten halen. Dat hoort erbij, het gebeurt overal. Je moet het niet overdrijven. Het is wel belangrijk om te benadrukken dat Wout niet eerder is vertrokken van de training. We waren klaar. Normaal blijft hij wat langer, maar deze keer niet."

"Het hoort erbij"

Toen Weghorst bleef klagen, riep Ronald Koeman hem tot de orde. "Ik vond het niet erg. Maar als het wat langer doorgaat, moet het wel stoppen. Dan kunnen we er later nog over praten. Maar ik heb nooit een probleem gehad met een beetje spanning of venijn op een training." Ronald Koeman is zelfs van mening dat opstootjes niet altijd een negatief effect hebben; "Dat toont ook het karakter van spelers en dat kan heel positief zijn. Zolang het met respect gebeurt, is het goed, en dat was gisteren ook het geval. Het is geen kwestie van 'dit mag nooit meer gebeuren'. Af en toe elkaar een beetje aanpakken, dat hoort erbij."

Nathan Ake over ruzie

Reserveaanvoerder Nathan Aké zat naast Ronald Koeman tijdens de persconferentie. De verdediger van Manchester City reageerde ook op het akkefietje tussen Weghorst en Timber: "Het stelde niet veel voor. We hebben het besproken, maar we moeten er niet meer van maken dan het was".

Wedstrijd tegen Duitsland

De wedstrijd tussen Nederland en Duitsland in de tweede speelronde van de Nations League begint dinsdag om 20.45 uur. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA wordt geleid door de Italiaanse scheidsrechter Davide Massa. Oranje begon de Nations League zaterdag met een 5-2 overwinning op Bosnië en Herzegovina. De Duitsers behaalden een overtuigende 5-0 zege op Hongarije.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie