Sport

Julian Nagelsmann haalt woest uit naar scheidsrechter na duel tegen Nederland: "Hij raakt zijn voet"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Julian Nagelsmann haalt woest uit naar scheidsrechter na duel tegen Nederland: "Hij raakt zijn voet"

Julian Nagelsmann, de bondscoach van het Duitstland, was dinsdag na afloop van het Nations League-duel met Nederland niet te spreken over de scheidsrechter. De bondscoach van Duitsland was boos dat Davide Massa affloot tijdens een aanval. Julian Nagelsmann had daarnaast ook een strafschop gewild.

Grote kans

Duitsland was tijdens de blessuretijd bezig met een snelle counteraanval toen scheidsrechter Davide Massa het eindsignaal gaf. De Duitse spelers gingen direct verhaal halen bij de Italiaanse arbitrage, en ook coach Julian Nagelsmann kwam het veld op om opheldering te vragen. "We hadden een grote kans die werd afgevlagd in de laatste seconde," verklaarde Julian Nagelsmann later aan RTL Duitsland. "Hij floot aan beide kanten niet goed, maar op dat moment ontneemt hij ons gewoon een enorme kans. Hij floot precies op het beslissende moment van onze aanval af."

"Xavi was te laat"

Julian Nagelsmann vond bovendien dat Duitsland in de tweede helft een strafschop had moeten krijgen, na een vermeende overtreding van Xavi Simons op Jamal Musiala. "Xavi was duidelijk te laat. Daar is geen twijfel over mogelijk. Hij raakt Musiala’s voet," aldus Julian Nagelsmann. "Dit was gewoon een overtreding. Als het op het middenveld was gebeurd, had hij zeker gefloten."

Musiala reageerde zelf terughoudender: "Ik wil niet te veel over de scheidsrechter zeggen. Ik vond dat veel beslissingen niet in ons voordeel waren, maar we moeten vooral naar ons eigen spel kijken en ons daarin verbeteren."

"Brobbey deed het geweldig"

Ronald Koeman sprak na de thuiswedstrijd in de Nations League tegen Duitsland (2-2) met vooral veel vol lof over Brian Brobbey. "Meer kan ik niet vragen dan wat hij vanavond heeft laten zien," zei de bondscoach over de speler van Ajax. "Jonathan Tah had aan alle kanten problemen met Brobbey en moest veel overtredingen maken”, zei Koeman over de Duitse verdediger. "Brian was gevaarlijk, sterk en hield de bal goed vast. Hij heeft diepte in zijn spel en bereidde de tweede treffer voor. Hij deed het geweldig.”



Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie