Sport

Basketballer Worthy de Jong open over depressie: “Ik had geen zin meer in het leven”

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Basketballer Worthy de Jong open over depressie: “Ik had geen zin meer in het leven”

Worthy de Jong krijgt vandaag de dag alle aandacht nadat hij het winnende punt scoorde in de 3x3 basketbalfinale op de Olympische Spelen. Toch is het leven van Worthy de Jong niet altijd over rozen gegaan. In gesprek met Fernando tijdens Real Talk vertelde de 36-jarige basketballer dat hij voorheen met een depressie kampte.

Worthy de Jong kampte met depressie

Worthy de Jong heeft naar eigen zeggen een lange weg bewandeld om te komen waar hij nu is. Vooral mentaal moest hij de nodige stappen maken. Tegen Fernando vertelde hij dat hij tijdens zijn basketbalcarrière zijn zaken goed op orde had. Zo kocht hij een huis en had hij twee auto’s met zijn gezin. Toch voelde Worthy de Jong weinig emoties en om die reden kon hij niet genieten van al het moois in zijn leven. Het was zelfs zo heftig dat Worthy de Jong op een gegeven moment geen zin meer had in het leven. Uiteindelijk is de goudenmedaillewinnaar in therapie gegaan en naar eigen zeggen bracht dat hem veel.

Ice Cube daagt Worthy de Jong en team uit voor potje basketbal

Naast zijn persoonlijke leven besprak Worthy de Jong ook zijn carrière met Fernando. De 36-jarige basketballer won met zijn drie teamgenoten onlangs een gouden medaille op de Olympische Spelen in Parijs. Die prestatie heeft Worthy de Jong een bekendheid gemaakt in zowel binnen- als buitenland. Zelfs Ice Cube kent onze Nederlandse basketballers en hij daagde hen dan ook uit om in zijn 3x3 basketbalcompetitie genaamd BIG3 te spelen. Daar zette de iconische rapper ook een enorm geldbedrag tegenover: anderhalve ton dollar.

Worthy de Jong gaf te kennen dat ze de uitdaging en het geld graag aannemen. Contractueel is het echter niet mogelijk volgens de Nederlandse basketballer. Hij zegt dat Internationale Basketbalfederatie, FIBA, het niet toelaat. Toch stelt De Jong dat ze momenteel wegen zoeken om de wedstrijd alsnog plaats te laten vinden. Volgens hem zou de wedstrijd misschien buiten de reguliere competitie gespeeld kunnen worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie