Sport

WK-finalist Ivan Perisic hard op weg naar PSV: "Belangrijk doelwit"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. WK-finalist Ivan Perisic hard op weg naar PSV: "Belangrijk doelwit"

PSV staat op het punt om de Kroatische aanvaller Ivan Perisic vast te leggen. Volgens het Eindhovens Dagblad wordt de 35-jarige voetballer vandaag medisch gekeurd. De club uit Eindhoven heeft aan de NOS laten weten dat de laatste details van de deal op dit moment worden afgerond. De komst van Perisic zou een belangrijke aanvulling zijn op de huidige selectie van PSV.

Ivan Perisic vertrekt na conflict met Gattuso bij Hajduk Split

Ivan Perisic speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Hajduk Split, waar hij werd verhuurd door Tottenham Hotspur. Na een conflict met trainer Gennaro Gattuso vertrok de aanvaller afgelopen zomer bij de club. In september 2022 liep Ivan Perisic een zware knieblessure op bij Tottenham, maar hij maakte in april 2023 zijn rentree bij Hajduk. Na het aflopen van zijn contract zat de Kroatische international zonder club, maar nu lijkt PSV dicht bij een akkoord voor zijn komst.

Technisch directeur Stewart regelt transfer Ivan Perisic

Terwijl het team van PSV zich in Turijn voorbereidt op de wedstrijd tegen Juventus, is technisch directeur Earnest Stewart in Eindhoven gebleven om de laatste details van de transfer met Ivan Perisic af te ronden. Met de langdurige blessure van Sergiño Dest heeft PSV behoefte aan versterking op de linkerflank, waar Ivan Perisic als aanvaller of linksback zou kunnen spelen. Transferspecialist Fabrizio Romano omschrijft hem dan ook als een 'belangrijk doelwit' voor PSV.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Indrukwekkende carrière van Ivan Perisic

Ivan Perisic heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd bij topclubs zoals Internazionale, Bayern München en Borussia Dortmund. Tussen 2015 en 2022 beleefde hij zijn gloriejaren, met als hoogtepunt het winnen van de Champions League in 2020 met Bayern München, waar hij inviel tijdens de met 1-0 gewonnen finale tegen Paris Saint-Germain. Daarnaast won hij drie landstitels: twee keer in Duitsland en één keer in Italië. Ook op internationaal niveau schitterde Perisic, met 136 interlands voor Kroatië. In de WK-finale van 2018 scoorde hij een van de twee Kroatische goals tegen Frankrijk, en in 2022 leidde hij zijn land naar een derde plaats na een 2-1 zege op Marokko in de troostfinale.

Ster advertentie
Ster advertentie