Sport

Saoedi-Arabië doet bod van 22 miljoen euro op Ajax-aanvaller Steven Bergwijn

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Saoedi-Arabië doet bod van 22 miljoen euro op Ajax-aanvaller Steven Bergwijn

Ajax heeft op de valreep van de transfermarkt een indrukwekkend bod ontvangen voor hun aanvaller Steven Bergwijn. De Saoedische topclub Al-Ittihad biedt 22 miljoen euro, met daarbovenop nog eens 2 miljoen euro aan bonussen. Dit geeft Ajax de kans om de volledige boekwaarde van Steven Bergwijn terug te krijgen. De Amsterdamse club staat open voor de transfer, maar het is nog maar de vraag of alles op tijd rondkomt.

Laatste uren van de transfer markt

De transferperiode sluit vanavond voor middernacht, dus met slechts enkele uren te gaan, moet alles op rolletjes lopen. De juridische documenten moeten snel worden opgesteld, de betalingstermijnen moeten worden overeengekomen en Steven Bergwijn moet mogelijk zelfs nog medisch gekeurd worden in Amsterdam.

Voorwaarden voor Ajax

Een cruciale voorwaarde voor Ajax is dat er op tijd een vervanger voor Steven Bergwijn wordt gevonden. Dit betekent dat ook voor deze nieuwe speler het papierwerk en de medische keuring voor dinsdagochtend geregeld moeten zijn. Technisch directeur Alex Kroes is op dit moment volop bezig met verschillende onderhandelingen, maar is afhankelijk van de medewerking van andere clubs.

Steven Bergwijn heeft tot nu toe 80 wedstrijden voor Ajax gespeeld, waarin hij 29 doelpunten maakte en 12 assists gaf. Hij is momenteel geen onderdeel van de Oranje-selectie van Ronald Koeman, die zich vanavond in Zeist meldt.

Ster advertentie
Ster advertentie