Up 2 Date

Advocaat Ali B trekt zich terug voor hoger beroep

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Advocaat Ali B trekt zich terug voor hoger beroep

Ali B werd eerder dit jaar veroordeeld tot twee jaar celstraf voor verkrachting en poging tot verkrachting, wat leidde tot veel media-aandacht. Om deze aandacht te managen, werd advocaat Natacha Harlequin toegevoegd aan zijn verdedigingsteam. Vandaag heeft de advocaat echter laten weten dat ze haar betrokkenheid bij het hoger beroep van Ali B beëindigt.

Advocaat Natacha Harlequin verlaat verdediging Ali B

De advocaat van Ali B werkte nauw samen met advocaat Bart Swier en ondersteunde niet alleen de juridische verdediging, maar gaf ook advies over de media-aanpak. In een persbericht liet Natacha Harlequin weten dat ze niet langer onderdeel zal uitmaken van het verdedigingsteam van Ali B. "Voor het hoger beroep is mijn bijstand niet meer nodig. Vanzelfsprekend blijft mijn beroepsgeheim gelden", laat de advocaat weten in het persbericht.

Ali B gaat in hoger beroep

Ali B ging in hoger beroep nadat hij in april 2023 door de rechtbank in Amsterdam was veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. De beslissing van Ali B om in hoger beroep te gaan, komt voort uit het feit dat hij zichzelf onschuldig acht aan de beschuldigingen. Zijn advocaten hebben steeds volgehouden dat er geen sprake was van verkrachting of poging daartoe. Ali B ontkent de beschuldigingen en heeft altijd gezegd dat alles met wederzijdse instemming gebeurde. Met het hoger beroep wil hij dat de zaak opnieuw bekeken wordt, in de hoop dat het vonnis veranderd wordt of dat hij misschien zelfs wordt vrijgesproken. Het blijft onduidelijk wanneer het hoger beroep tegen Ali B zal plaatsvinden, maar de verwachting is dat dit niet eerder dan volgend jaar zal gebeuren.

Ster advertentie
Ster advertentie