Up 2 Date

Dominique Pelicot, die vrouw door tientallen mannen liet verkrachten, naar ziekenhuis

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Dominique Pelicot, die vrouw door tientallen mannen liet verkrachten, naar ziekenhuis

Onlangs bekende de Franse Dominique Pelicot (71) dat hij zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en daarna heeft laten verkrachten door ruim negentig mannen. Hoofdverdachte Pelicot, die momenteel terechtstaat met tientallen verkrachters, kan vandaag geen uitgebreide verklaring afleggen. Dit omdat hij naar het ziekenhuis is gebracht voor een medische behandeling.

Dominique Pelicot belandt in ziekenhuis tijdens zedenproces

Verschillende Franse media melden dat Dominique Pelicot te kampen heeft met buikklachten. Vandaag was het de bedoeling dat de man die verdacht wordt van gruwelijke daden een getuigenis af zou leggen. Hierover zei zijn advocaat: “Hij zal zichzelf proberen te rechtvaardigen, al is wat hij deed onvergeeflijk.” Op dit moment wordt er nog onderzocht wat er precies aan de hand is met de gezondheid van Dominique Pelicot. Daarover zal de rechtbank in Frankrijk later vandaag een update geven.

Dominique Pelicot liet vrouw jarenlang verkrachten

De daden van Dominique Pelicot hebben binnen en buiten de Franse grenzen voor veel afschuw gezorgd. De Fransman heeft zijn vrouw vanaf 2013 structureel laten verkrachten. In ruim acht jaar tijd is Gisèle door ruim negentig mannen verkracht terwijl ze buiten bewustzijn was. In 2021 kwam de politie bij toeval achter deze gruweldaden. Pelicot werd toen aangehouden omdat hij drie vrouwen onder hun rok filmde in een supermarkt. Tijdens een huiszoeking trof de politie allerlei filmpjes aan waarop te zien was dat Gisèle door verschillende mannen werd verkracht terwijl ze gedrogeerd was. Dit alles werd door Pelicot gefilmd, en op sommige filmpjes was te zien dat hij zijn vrouw zelf verkrachtte samen met andere mannen.

Verkrachters dienen klacht in bij rechtbank

De meeste medeverdachten, die tussen de 26 en 73 jaar oud zijn, hebben in de rechtszaal verklaard dat ze niet wisten dat Gisèle buiten bewustzijn was. Ook zeiden ze dat ze dachten dat er wederzijdse instemming was. Hun advocaten probeerden de rechter er ook op te wijzen dat de verdachten bedreigd worden nu de adressen van sommigen publiekelijk bekend zijn gemaakt. Volgens de advocaten zijn de bedreigingen slecht voor de gemoedstoestand van hun cliënten. Om die redenen zijn er in totaal vijftien klachten ingediend door sommige advocaten.

Psychologisch onderzoek Dominique Pelicot

Dominique Pelicot is in de afgelopen tijd onderzocht door een psycholoog. Deze psycholoog, Marianne Douteau, heeft ondervonden dat Pelicot een seksuele afwijking en een seksverslaving heeft. Hierover zegt ze: “Hij is een manipulator met een perverse persoonlijkheid. Daarbij gebruikte hij zijn vrouw als lokaas.”

De rechter moet nog een uitspraak doen over de straf van Dominique Pelicot. Hij riskeert een celstraf van twintig jaar. Onlangs werd bekend dat Gisèle tegen hem en alle andere verdachten zal getuigen.

Ster advertentie
Ster advertentie