Up 2 Date

Nederlandse toerist (19) vechtend ontsnapt aan verkrachting op Kreta

foto: ter illustratte: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse toerist (19) vechtend ontsnapt aan verkrachting op Kreta

Een 19-jarige Nederlandse toerist is ontsnapt aan een verkrachting tijdens een vakantie op het Griekse eiland Kreta. De jonge vrouw en haar vriend waren 's nachts samen naar de kust gelopen, niet wetende dat ze beslopen werden door twee mannen.

Toerist op Kreta ontsnapt aan verkrachting

Na een avondje stappen in Chersonissos, besloot het stel naar de kust van het Griekse eiland te gaan voor een strandwandeling. Ze wilden genieten van het mooie uitzicht, maar werden in plaats daarvan geschokt door twee aanvallers die hen plots belaagde. Dit meldt nieuwsplatform Creta24. Een van de daders probeerde zich aan de jonge vrouw te vergrijpen, terwijl de ander toekeek. De vriend van de Nederlandse tiener deed er alles aan om zijn vriendin te beschermen en zijn geliefde verdedigde zichzelf dan ook dapper tegen de aanval. Het koppel begon uiteindelijk te schreeuwen, wat ervoor zorgde dat de mannen het op een lopen hebben gezet.

Politieoptreden na verkrachtingspoging

Het geschokte stel vluchtte vervolgens naar het havendepartement van Chersonissos en heeft daar aan de lokale autoriteiten verteld wat er was gebeurd. Na de melding bedacht de politie zich geen moment en werd er meteen een zoektocht gestart naar de verdachten. De daders werden na korte tijd al snel gelokaliseerd en opgepakt. Het verdere onderzoek loopt nog, maar de twee mannen zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris op het eiland, op verdenking van poging tot verkrachting.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie