Up 2 Date

Hakim Ziyech uit kritiek op landen die Israël steunen: “Geldt ook voor regering van Marokko”

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Hakim Ziyech uit kritiek op landen die Israël steunen: “Geldt ook voor regering van Marokko”

Hakim Ziyech heeft op zijn Instagram Stories stevige kritiek geuit naar alle landen die het Israëlische geweld steunen tegen de Palestijnen. Deze harde woorden richtte de voetballer ook naar de regering van Marokko. “Jullie moeten je schamen.”

Hakim Ziyech: "Fuck Israël"

De kritiek die Hakim Ziyech uitte was naar aanleiding van meerdere video’s waarop te zien was dat er Palestijnen van de daken werden gegooid door Israëlische soldaten. De voetballer plaatste een van de video’s op zijn Story en was daarbij erg duidelijk over deze gruweldaden: “Ik wil een ding duidelijk maken. Fuck Israël, en elk ander land die achter dit gedrag staat. Free Palestina.”

foto: Instagram: hziyech

Hakim Ziyech: "Fuck Israël"

Hakim Ziyech uit kritiek op regeringen waaronder die van Marokko

In een volgende Story specificeerde Hakim Ziyech zijn vorige bericht. Hij maakte daarbij duidelijk dat zijn kritiek ook geldt voor de regering van Marokko. “Dit geldt ook voor de regering van mijn eigen land Marokko die deze genocide steunt samen met veel andere landen. Schaam jullie. Het is genoeg.” In deze inmiddels verwijderde Story richtte de 31-jarige aanvaller zich ook naar zijn 'broeders en zusters' in Marokko en andere landen: “Laat jullie stem spreken. Ik ben met jullie. Free free Palestina.”

Het is bijna een jaar geleden dat het Israëlische geweld in buitenproportionele mate begon tegen de Palestijnen. Sinds 7 oktober 2023 zijn er bijna 42.000 mensen Palestijnen vermoord door Israël. Daarvan zijn er ruim 18.000 kinderen vermoord.

foto: Instagram: hziyech

Hakim Ziyech uit kritiek op regeringen waaronder die van Marokko

Ster advertentie
Ster advertentie