Up 2 Date

Rechtszaak tegen Diddy begint in mei 2025

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Rechtszaak tegen Diddy begint in mei 2025

Gisteren heeft de rechter bekendgemaakt dat het inhoudelijke proces tegen Diddy op 5 mei volgend jaar van start zal gaan. De rapper, die van ernstige misdrijven verdacht wordt, zat in de rechtszaal op het moment dat hij het besluit omtrent zijn aankomende rechtszaak hoorde.

Kusgebaar naar familie tijdens rechtszaak

Diddy werd gisteren in New York voor het eerst voorgeleid aan de rechter. De rapper en labelbaas begroette zijn moeder en kinderen bij binnenkomst met een kusgebaar. Ook droeg hij zoals gebruikelijk is in de Verenigde Staten een gevangenisoverall. Tijdens de inleidende zitting kreeg de labelbaas te horen wat de precieze planning was van zijn aankomende rechtszaak. De 54-jarige artiest heeft dus zo’n zeven maanden om zich samen met zijn advocaten voor te bereiden op de rechtszaak.

Diddy verdacht van meerdere misdaden

Momenteel wordt Diddy verdacht van seksueel misbruik, mensenhandel en het leidinggeven aan een criminele organisatie. Volgens de aanklager zou de artiest zijn slachtoffer gedrogeerd hebben om ze vervolgens te (laten) misbruiken. Zo’n 120 vermeende slachtoffers zijn inmiddels naar voren gestapt waarvan er ruim twintig minderjarig waren. De labelbaas hoopte zijn proces in vrijheid af te kunnen wachten voor 50 miljoen dollar, maar zijn borgtocht werd afgewezen. Momenteel zit de rapper vast in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn, New York.

Ster advertentie
Ster advertentie