Up 2 Date

Internet reageert woest om dubbele maat voor Israël en Iran: “Hoor ze niet over Palestina”

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Internet reageert woest om dubbele maat voor Israël en Iran: “Hoor ze niet over Palestina”

Iran besloot om wat nadrukkelijker op voorgrond te treden nadat Israël zich al langere tijd gewelddadig profileert in het Midden-Oosten. Zo vuurde Iran directe raketten af op Israëlisch grondgebied nadat Libanon werd aangevallen door Israël. Volgens de Verenigde Staten heeft Israël “het recht om zichzelf te verdedigen” en is Iran “destabiliserend bezig”. Op het internet zijn echter reacties te zien met een hele andere strekking: “Dubbele maat.”

Iran vuurt raket af op Israël zonder schade

Volgens de berichtgeving van Israël heeft Iran zo’n tweehonderd raketten afgevuurd op Israëlisch grondgebied. Twee mensen zijn lichtgewond geraakt door de raketscherven en sommige zijn gevallen door de schrik of kregen een paniekaanval, zo melde NU.nl. De raketaanval staat in schril contrast met het geweld dat Israël gebruikte in het afgelopen jaar. Daarbij vermoordde Israël meer dan 40.000 mensen waarvan bijna 20.000 kinderen.

Kamala Harris en Britse premier veroordelen raketlancering Iran

Inmiddels hebben verschillende landen gereageerd op de raketaanval. Vicepresident Kamala Harris gaf aan Iran een “gevaarlijk land te vinden in het Midden-Oosten”. Daarnaast zei ze Iran een “destabiliserend land” te vinden en benadrukte ze nog eens dat Israël volgens haar het recht heeft om zichzelf te verdedigen. Ook de Britse premier Keir Starmer was duidelijk: “Wij staan achter Israël en erkennen hun recht op zelfverdediging.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Internet reageert op dubbele maat

De meeste mensen op het internet laten weten heel anders naar de zaak te kijken dan de politici die zich uitlieten over de Iraanse raketten. Zo zei iemand op Instagram: “Israël is het enige land dat vier landen tegelijk bombardeert en nog steeds gedragen ze zich als het enige slachtoffer.” Weer een ander schreef op Instagram: “Hebben ze zich ook uitgelaten over de tienduizenden kinderen die opgeblazen zijn door Amerikaanse en Britse bommen die gegeven zijn aan Israël? Dubbele maat.”

Ster advertentie
Ster advertentie